Duurzaamheid

Unieks werkt samen met leveranciers die op een verantwoorde wijze haar papier inkoopt (FSC®* of Recycle) en die haar medewerkers op een humane wijze managen volgens de BSCI- certificering richtlijnen.

FSC®

Inmiddels gaan we een stapje verder, binnen onze collectie kunnen we steeds meer producten aanbieden met een verantwoord karakter. Zo is al het materiaal (zijdepapier, verzenddoos, verzendzakjes en stickers) dat we gebruiken om een product te versturen FSC® gecertificeerd en recyclen we elke verzenddoos keer op keer.

De Forest Stewardship Council® (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC® heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC® gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC® uniek 😉!

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC®-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC®-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC® te houden, kan een product als FSC® worden verkocht en mag het FSC®-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.